Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
mei 31

Hoe houden we grip op de informatiesamenleving in tijden van AI en deepfakes?

31 mei 2022 @ 19:30 - 23:00

Evenement Navigation

We zijn er weer!

Samen met Sander Duivestein en Simen Klok.

Manipulatie, beïnvloeding en desinformatie zijn van alle tijden. Mensen hebben altijd de behoefte gehad om te spelen met de realiteit, maar niet eerder kon dat zo gemakkelijk en geloofwaardig als nu. Tegelijk met de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne, maken we op dit moment een infodemie door. De wereld wordt overspoeld door nepnieuws met een enorme impact op de samenleving.

Grip op de informatiesamenleving

Het nieuws dat Media Villa Arnhem na ruim twee jaar weer van start gaat is overigens echt waar! Op dinsdag 31 mei nemen Sander Duivestein en Simen Klok ons mee in hun visie op de vraag, hoe we grip houden op de informatiesamenleving nu kunstmatige intelligentie zich met het manipulatiespel gaat bemoeien.

Sander Duivestein is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur en columnist over de impact van digitale technologie op mensen, bedrijven en onze maatschappij. Ook is hij een veelgevraagde gast in diverse radio- en televisieprogramma’s. Sander schreef samen met Menno van Doorn en Thijs Pepping het boek ‘Echt Nep: Spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de metaverse’.

Simen Klok is senior woordvoerder/communicatieadviseur bij Politie Oost-Nederland en hoofd communicatie nationale crisisstructuur.

Aanmelden?

Het is verplicht om je te aan te melden voor de bijeenkomst via deze meetup. We hebben plek voor max. 100 deelnemers per bijeenkomst!

Kosten?

Deelname aan Media Villa Arnhem is gratis. Koffie, thee, en bitterballen betalen wij. De rest is voor eigen rekening.

Hapje eten?

Het Grand café van de Stadsvilla Sonsbeek is gewoon open die dag. Voor hen die vooraf aan de Media Villa Arnhem een hapje willen eten, is daarom alle gelegenheid.

Aanmelden/afmelden

Aangemeld en je kunt toch niet? Meld je dan meteen af zodat iemand anders zich kan aanmelden. Dank!

Team Media Villa Arnhem

Gegevens

Datum:
31 mei 2022
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Stadsvilla Sonsbeek
Tellegenlaan 3
Arnhem, Gelderland 6814 BT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
026-4465200
Bekijk de site van Locatie

Reacties